"Värdefullt, har börjat ta tag i mitt liv."

Här kan du läsa några ord om vad kursdeltagare har sagt om mina kurser och seminarier. Jag hoppas att du får uppleva samma positiva känsla.

 

Hewlett-Packard AB

Karin Roosvall var hos oss på HP:s årliga Friskvårdsdag under hösten 2011.
Både i Stockholm och i Göteborg.

Vi var alla väldigt nöjda med hennes inspirerande föreläsning.
Vi fick många bra tips och verktyg – både under föreläsningen och efteråt i en sammanställning på mail.

I Göteborg hade Karin dessutom en skön Qigongträning efter föreläsningen.
Vi rekommenderar gärna henne!

Ann Hagman, Software Marketing Manager Sweden,
Stockholm och Louise Gustavsson HP Fritid, Göteborg

 


Cramo Instant AB

Tack för i fredags!

Vi är jättenöjda med föreläsningen - den mottogs väldigt positivt. Mycket bra att bli påmind! Vi tyckte också mycket om ”breaket” med Qigongen.

Bra att röra sig lite under föreläsningen och dessutom med sköna uppmjukande rörelser .

Alla verkade vara mycket nöjda och peppade efteråt och jag har hört många positiva kommentarer! Vi gjorde en liten övning där vi (hälsogruppen) bad alla att önska vad de ville fokusera på inom hälsa för nästa år, och en av de saker som var populärast var faktiskt stress. Så du verkar verkligen ha kommit in perfekt!

2011-01-31
Camilla Hensäter, Cramo Group
VD Cramo Instant AB


Malmö Cityakademin

September 2010
Kurs/ heldag i Stresshantering

Uttalande av deltagarna:

 • Karin är extremt bra!
 • Fantastisk! Trevlig o erfaren
 • Stor kunskap av utbildaren; Karin
 • Mkt bra kombination av teori o praktiska övningar
 • Karin är en fantastisk inspiratör

Snittbetyget mellan 1- 5 – där 5 är bäst
Utbildarens kunskap metodik o pedagogik: 4,9
Nöjd helhet med kursen: 4,6


Åsa Sjödin tf rektor i Kvarnbackaskolan i Kista

En augustiförmiddag i planeringsveckan i augusti 2007 bjöd vi in Karin Roosvall, Endorfinen att föreläsa om ”Stress och livskvalitet”. Vi var över 100 anställda från alla verksamheter i vår skola, Kvarnbackaskolan, som lyssnade. Både personal ifrån särskolan och grundskolan deltog.

Föreläsningen var mycket intressant och engagerande. Karin lyckades varva innehållet med en faktadel, diskussioner i sk ”bikupor” och hon gav också utrymme till egna reflektioner. Ett populärt inslag var när alla samlades runt Karin på skolgården för att genomföra ett avslappnande Qigongpass.

Allt detta sammantaget gör att jag varmt kan rekommendera Karin Roosvall och hennes föreläsningen.


Röster från seminariet på Nordea Finans:

"Bra att lära sig känna igen stressignalerna. Tänka positivt. Lära sig avspänning. Tankeväckande. Prioritera sin hälsa och sitt välmående. Lära mig att ta paus. Dra ner på kraven. Viktiga kost och motionstips. Härlig Qigong! Stanna upp och lyssna på sitt inre. Bli en mer harmonisk människa hemma och på arbetet. Bra med konkreta tips och verktyg! Stressa mindre - även hemma!"

"Du är oerhört bra på att förmedla ett viktigt ämne på ett lättförståeligt sätt. Många tänkvärda ord och tankar – Högsta betyg! TACK!!!"


"Tack för en mycket bra kurs, och du är mycket behaglig som lärare/instruktör".

Ulrica Fossi, PEAB - beställare och även deltagare av kursen i "Bättre livskvalitet". 

På en skala mellan 1 - 5 där 5 är högst fick kursen med alla sina delmoment 4,3 i snitt. - Våren 2003

Lite tankar och uttryck av de andra kursdeltagarna

"Kursen var inspirerande och tankeväckande. Värdefullt. Har börjat ta tag i mitt liv. Stressen har påverkat mig negativt och inser att jag måste ta tag i detta. Mycket bra med alla dessa tankeväckare, påminnelser om bra saker. Har fått mycket med mig efter kursen. Jag ska börja tänka positivt. Börja med avspänning. Qigongen är underbar!! Äntligen vet jag hur man andas rätt. Mycket bra om kosten. Alla bra tips!"

Även andra avdelningar på PEAB har anlitat Karin som Qigonginstruktör på konferenser.


"Vi anlitade Karin Roosvall till vår kickoff för ”Balans i livet” våren 2001.

Vi letade länge efter en bra föreläsare för ämnet och valet föll slutligen på Karin. Det var ett mycket bra val. Karin höll föredrag om stress och livskvalitet under 1,5 timmar för ca: 225 av våra chefer. Hon gjorde ett mycket uppskattat framträdande- de märktes också på alla applåder hon erhöll.. Hon är kunnig, påläst, och framför allt med en stor entusiasm och glimten i ögat.

Övriga talare var VD Volvo Personvagnar Sverige - Hans-Olof Olsson, personaldirektör VP Sverige - Sven Eckerstein, VD/platschef Carlshamn - Anders Granberg, personalchef Carlshamn - Jan Stenberg.

Tack för att du kom"

Jan Johansson, Volvo Personvagnar


"Karin Roosvall – en inspirerande föreläsare som berör

Vi på Conferator Kompetens AB, har vid ett flertal tillfällen de senaste sju åren anlitat Karin som föreläsare på temat stresshantering, balans i livet och utbrändhet. Vi har funnit att Karin med sina personliga erfarenheter, varma utstrålning och nyttiga råd har varit mycket uppskattad av våra konferensdeltagare. Hennes framförande lockar till både skratt och tårar. Vi tillämpar en skala 1-5, där 5 är utmärkt, som samtliga deltagare får fylla i om talarna vad gäller innehåll, framförande, dokumentation och relevans. Karins snittbetyg har legat runt 4,5 vilket är mycket bra.

De flesta av föreläsningarna har varit ca två timmar långa och då också inkluderat ett pass med Qigong vilket också varit uppskattat. Åhörarna har varit mellan 30-60 stycken.

Jag rekommenderar gärna Karin Roosvall som föreläsare."

Pia Westin, Senior Projektledare, Conferator AB - 
Stockholm 2001-12-21 och juni 2005


Sedan år 2000 anlitar vi Karin ca. sex gånger per vår och höst. Hon är en av våra mest uppskattade förläsare. Karin är otroligt omtyckt för sitt engagerade, äkta, proffsiga och inspirerande sätt. Hon har nu rollen som moderator/ ordförande över två dagar + att hon håller sina egna föredrag. Föredragen handlar ofta - förutom om stresskompetens - mycket om en god hälsa, det positiva i livet - Endorfineffekten - att fokusera på det goda och lugna.

Vi lägger in Karins omtyckta Qigongpass efter lunchen för att deltagarna ska få pröva detta avkopplande verktyg. Karin är mycket personlig och positiv i sin framtoning. Hennes betyg/utvärderingar som talare och moderator ligger på en skala 1 - 5 mellan 4,5 – 4,9!" Karin har också två omtyckta kurser som hon leder åt oss, en tvådagars i Personlig utveckling och en endagars i Stresshantering. Stockholm 2014-06-24

 

Bill Larsten och Peter Alvendahl, ägare av Conferator


"Hej Karin!

Tack för senast och en jättetrevlig eftermiddag!

Här kommer några rader om vad vi tyckte om ditt framförandet på vår Inspirationsdag och vad det gav.

Vi tyckte att framförandet var: Lättlyssnat, proffsigt och underhållande
Personligt, du delade med dig av din egna upplevelser
Bra mix, med praktiska övningar, bla att få prova på Qigong

Du peppade oss och gav oss råd och tips om kost, motion och stresshantering
Eftertanke, hur ser min egna situation ut?

OCH: Ökad konsumtion av choklad, mörk choklad!!

På återhörande!

Hälsningar"

Marie Jiewertz Holm - lönechef Luftfartsverket - Februari 2004


"Karin, nu när du efter flera år som Qigonginstruktör på Ericsson slutar så vill jag passa på att tacka dig så mycket för ditt förträffliga ledarskap av denna övning! Det har hjälpt mig otroligt i mitt arbete."

Leif Ericsson, Ericsson - Stockholm December 2002


"Jag ville bara säga till dig Karin att vi uppskattade mycket ditt föredrag när vi hade vår konferens i våras!

Tankeväckande, inspirerande och engagerat! Du är jättebra!

Kul att få testa Qigong också!"

Ia Pettersson, Ericsson Radio - Maj 2000


"Sedan hösten 2000 har vi vid upprepade tillfällen anlitat Karin Roosvall, Endorfinen.

Karin har dels föreläst om stress samt haft återkommande pass med Qigongträning med oss. Hon förmedlar på ett naturligt och positivt sätt och med stor kunskap sitt budskap och får oss alla att må bättre

Vi anlitar henne ofta och gärna igen."

Margareta, WM-data - Stockholm 2002-06-06


"Karin Roosvall har vid två tillfällen varit hos oss på ICA Distribution i Järfälla och föreläst om kost. Temat var: Kost som ger dig rätt energi och ett bra immunförsvar. Underrubrik: Ät bra och må bra - så länge du lever.

Föredraget var lite annorlunda upplagt - både med teori och praktik. I och med detta fick hon verkligen med alla. Mycket tips om näringsriktiga livsmedel och annat runt kosten. Karin hade med sig bl.a. frukter, grönt och andra livsmedel som var extra bra och som vi själva fick "ta på" och få reda på nyttig information om.

Hon är både kunnig och inspirerande att lyssna till. Vi tyckte att vi lärde oss mycket och det gav oss många "aha-upplevelser". Vi rekommenderar gärna Karin."

Göran Jansson, chef produktionskvalitet ICA Handlarnas AB - 
November 2002


"Karin, jag vill verkligen att du ska veta hur mycket du har givit mig och hur oerhört tacksam jag är för det. Det är svårt att få ner i ord och även om jag hade hela stadskassan (kanske inte finns så mycket där längre) att ge dig så skulle det inte räcka som belöning. Dina råd och kloka ord kommer jag alltid att bär med mig och kunna plocka fram när helst jag behöver. Dina kloka ord har gått rakt in i hjärtat på mig."

- Erkännande meningar från en tacksam företagskund som Karin behandlat enskilt med samtal om stress och livskvalitet - 
Våren 2005


"Hej Karin!
Vill bara med några rader tacka dig för att du tog dig tid att komma i fredags.
Du var oerhört uppskattad, alla "flickorna" tyckte att du gav så mycket och att dom nu skall lära sig att hantera livet och arbetet bättre!
Hoppas vi får anledning att ses igen!
Det var många önskemål om bl a ChiBall!
Hälsningar"

Birgit Eneqvist, Kemisk Teknisk Leverantör förbundet - 
Augusti 2005


"Hej Karin!
Stort, stort tack för att du kom i fredags eftermiddag.
Jag kan rapportera att alla var så otroligt nöjda, ett ChiBall passa är ju helt underbart och avslappnande, alla flickorna meddelade att dom nog skulle behöva ett sådant pass i veckan!
Och många företag borde vara öppnare för att stifta bekantskap med dig och ditt arbete! Jag pratar mig alltid varm för dig !
Som sagt, det är ett nöje att lyssna till dig och att vara med dig!
Kram"

Birgit Eneqvist, Kemisk Teknisk Leverantör förbundet - 
Januari 2006


"Karin, om du inte hade funnits och hjälpt mig genom denna livskris vet jag inte vad jag hade gjort. Från att ha hatat att gå till jobbet och varit sjukskriven för depression - trodde arbetet var det som var felet - så har jag skilt mig och ändrat mitt liv radikalt och mår nu jättebra. Är numera tillbaka på mitt chefsjobb och ÄLSKAR det (igen) Tack, tack för din hjälp och att du gav mig insikt om livet tillbaka!!!!!"

Kund på ett litet IT-företag i Stockholm som vill vara anonym - 
Våren 2004


"Tack för ett mycket inspirerade Qigong-pass.

Du var en mycket bra ledare för gruppen, precis som jag annat, och la
verkligen ned Din själ i arbetet. Kändes som en poetisk variant av
Qigong - helt underbart!"

Magnus Haraldsson, energi och vitamin-konsult


Hej Karin!

Du var och föreläste hos oss på vår personalkonferens i februari 2010.
Vi vill tacka dig för en kanonbra föreläsning. Alla pratade mycket om den efteråt!
Jättebra!!!

Renée Person och Cecilia Ståhl, Migrationsverket i Märsta


 
Nedan här kan du läsa utdrag från utvärderingar från seminarier som jag har haft. Du får gärna namn att kontakta om du vill diskutera med någon av mina kunder.

Kan du direkt dra någon nytta av det du lärt dig? Vad?

 • Lyssna på kroppens signaler. Tankeställare – vakna upp i tid
 • Bli medveten om stressignaler och arbeta med dem
 • Försöka påverka mina tankar till det positiva
 • Tänka på att andas lugnt
 • Tänka på mig själv (P.S) – skaffa mig egen tid.
 • Micropaus/träna avslappning,
 • Träna Qigong,
 • Få inspiration – nya tankar
 • Kombinationen av allt.
 • Allt!
 • Helheten
 • Prioritera i mitt liv – ta bort onödigt
 • Starta med motion
 • Stressa mindre.
 • Bli påmind om självklara saker.
 • Säga nej.
 • Se hur familjen mår.
 • Bli en mer harmonisk människa på arbetet och på jobbet
 • Tänka positivt, tänka annorlunda
 • Avspänning och bli medveten
 • Kosttips
 • ”alla bra tips”
 • Andas rätt

Något som du tyckte mer om?

 • Bli varse stressymtomen på mig själv och andra.
 • Att bli medveten är ett stort positivt steg
 • Få skratta.
 • De konkreta råden.
 • Qigongen
 • Penntricket.
 • Fysiska övningarna.
 • De logiska förklaringarna.
 • Stressens påverkan.
 • Viktigt med rätt kost.
 • Göra allt med måtta.

Ev. övriga kommentarer:

 • Inspirerande!
 • Lärorikt!
 • Jätteintressant!
 • Suveränt pass!
 • Mycket bra!
 • Bra att hela företaget är med.
 • Du är jätteduktig!
 • Tack !!! var det ordet som förekom mest.
 • Du är väldigt duktig, jättetrevligt, och att jag är väldigt nöjd, mycket bra föreläsning, jättebra, en rolig dag, var andra uttryck.
 • Jag kände glädje och avslappning
 • Jag inser att jag måste börja motionera
 • Hjälpsam information
 • Du är bra att få folk att komma till insikt om sig själva
Läs mera under länken Qigong och ChiBall för att se vad deltagarna tycker om dessa aktiviteter
 

webdesign: effektivdata