Qigong, ChiBall, Seasonal Pilates och meditation - för ökat välbefinnande

I vårt stressade samhälle får vi allt högre krav på oss - både på arbetet och tyvärr även i vårt privata liv. Många får allt svårare att slappna av och går på högvarv. Vi kanske söker ett sätt att få avkoppling och hämta energi för att orka med morgondagen. Qigong, ChiBall, Pilates och meditation kan vara sätt för dig att varva ned och få tillbaka livslusten och energin!

 

Qigong

Qigong är en gammal helande metod som kommer från Kina. Orden betyder: Qi = livsenergi Gong = extrem prestation, arbete. Metoden innebär en aktiv avspänning.

Kineserna har använt denna träningsmetod i flera tusen år och den bygger på erfarenheter från av studier av sambandet mellan naturen och människans livsprocess. Qigong är en unik metod som förenar rörelse, andning, avspänning och koncentration. Qigong är en av grundstenarna i TCM - Traditionell Kinesisk Medicin - och används även på sjukhusen i Kina. Den Qigongen som jag lär ut baseras på metoden "de fem djurens lek" som är 2260 år gammal.

Nyttan med Qigong -

Qigong är till för din fysiska och mentala hälsa. Den stärker din kropp och själ, kan bota och förebygga sjukdomar. Den ökar energi/Chi flödet i kroppen. Den gör att du sover bättre och reducerar ev. värk i muskler. Ger dig avspänning och harmoni. Läs mera här

För träningstider i Hässelby läs på startsidan; vad händer på?

 

ChiBall

ChiBall innehåller både Qigong/TaiChi, Yoga, Pilates och rörlighet. Metoden kommer ursprungligen från Australien, men har de senaste tolv åren spritt sig över stora delar av världen. Chiball bygger mycket på mångtusenårig kinesisk lära - TCM = Traditionell Kinesisk Medicin. Till vår hjälp har vi mjuka, färgade aromadoftade bollar. Tex lila boll som doftar lavendel och verkar avslappnande, väcker vår intuition. Röd boll, kane,l som tillför mera passion, sensualism och glädje till ditt liv. Blå boll som doftar enbär och renar kropp och sinne, återskapar din kraftkälla ditt mod och din viljestyrka. Flera färger finns. Läs här.

Nyttan med ChiBall

Nyttan med ChiBall - Med denna träningsmetod vill vi främst förbättra rörlighet, andning, kroppshållning och balans. Det är en mjuk och skonsam aktivitet/gympa för kropp och själ - otroligt stressreducerande! Passen varierar lite i intensitet allt efter årstiden/elementen. På hösten arbetar vi t.ex. mera med Pilates, som handlar om att arbeta utifrån vår kärna, och att träna magen, ryggen och bäckenet m.m. På sommaren mera Yoga m.m. Läs mera här

 

chihall

ChiYoPi

ChiYoPi är en sammansättning av Chi/Qigong-övningar, Yoga och Pilates - mycket likt ChiBall fast utan bollar. Avslutar med avspänning. Du erhåller bra muskelstyrka, ökad rörlighet, bra kroppshållning och rörelsekvalitet. Ofta med skön bakgrundsmusik. I stort sätt kan alla delta då rörelserna är enkla och effektiva.

 

 

 

chiyopi

Seasonal Pilates

Seasonal Pilates är ett sätt att få bra muskelstyrka, ökad rörlighet, bra kroppshållning och rörelsekvalitet.

Du jobbar mycket med fokus på mage/bål/rygg dvs ditt ”Powerhouse” som håller din kropp uppe! Pilatesmetoden är älskad världen över för sin skonsamma men effektiva idé. Seasonal Pilates lär ut Pilatesprinciper i samklang med de skiftande årstiderna Du får verktyg att fokusera på olika muskler, övningar och teman för att hålla energin på topp hela året! Läs mera här

Meditation

Det finns flera sätt att utöva meditation. Ett sätt är att fokusera på andningen, räkna andetagen. Efteråt känner du dig behagligt avspänd och samtidigt full av energi – som en inre dusch. Mycket bra för att dämpa stress och harmoni. Börja gärna med fem minuter för att öka på eftersom.

Anmälan och förfrågan till Karin Roosvall; 073- 993 57 27 / info@endorfinen.se

 

webdesign: effektivdata